طرز تهیه آش دندونی بدون گوشت با آب قلم خوشمزه و آسان و مرحله به مرحله
مواد لازم برای تهیه آش دندونی
- نخود 1 پیمانه
- لوبیا قرمز 1 پیمانه
- لوبیا چیتی 1 پیمانه
- گندم 2 پیمانه
- سیر 3 حبه
- پیاز 2 عدد
- آب قلم 4 لیوان
- سیر داغ و نعنا داغ به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه آش دندونی
مرحله اول ( آماده سازی مواد )
ابتدا گندم حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم و چند بار آبش را عوض می کنیم تا نفخ آنها گرفته شود و کمی نرم شود.
مرحله دوم ( پخت حبوبات )
ابتدا گندم را با آب فراوان می گذاریم خوب بپزد و وقتی بین دو دست فشار می دهیم له شود سپس حبوبات را جداگانه می پزیم و آبش را عوض می کنیم و آبکش می کنیم ( سعی کنید حبوبات را جداگانه بپزید زیرا زمان پخت حبوبات باهم متفاوت است )
مرحله سوم ( پخت آش )
پیاز را خلالی کرده و داخل قابلمه با زردچوبه فراوان خوب تفت بدهید تا طلایی شود سپس سیر رنده شده را اضافه می کنیم تا عطر سیر خارج شود و در آخر آب قلم و یا عصاره آب گوشت ( در صورت استفاده از عصاره گوشت آن را در آب ولرم پودر کرده و باز می کنیم ) به همراه حبوبات به آش اضافه می کنیم و و اجازه می دهیم تا آش با حرارت ملایم خوب جا بیفتاد و در آخر نمک و فلفل سیاه و دو ق غذا خوری پیاز داغ را به آش اضافه می کنیم و با سیر داغ و نعنا داغ و کشک تزئین می کنیم .
منبع: آشپز خانم